Symposia over onbegrepen gedrag in ouderenzorg

September is KEC-maand! Dit jaar organiseert het Kennis- en Expertisecentrum (KEC) twee symposia over onbegrepen gedrag (ofwel probleemgedrag) in de ouderenzorg. Een informatief, interactief, inspirerend maar vooral ook leuk programma met diverse workshops. De (gratis) symposia worden coronaproof georganiseerd volgens de richtlijnen van het RIVM.

Voor wie

Werk je als behandelaar of zorgmedewerker bij Sint Jacob, Reigershoeve, Kennemerhart, Viva!Zorggroep, Zorgbalans, Zorggroep Reinalda of De ZorgSpecialist? En houd jij je bezig met de dagelijkse zorg en het welzijn van ouderen en maak je soms lastige situaties mee rondom cliëntgedrag? Kom dan naar dit leuke en leerzame event onder leiding van dagvoorzitter Rob Koops. 

Symposium 17 september | Probleemgedrag in de ouderenzorg: SAMEN staan we sterker!

Op 17 september is het symposium voor behandelaren, verpleegkundigen, beleidsmakers en teamleiders zorg & behandeling. Het symposium, inclusief lunch, wordt hybride (zowel online als fysiek) aangeboden. Accreditatie wordt aangevraagd. Bekijk hier de uitnodiging.

Symposium 29 september | Probleemgedrag in de ouderenzorg: wat ‘moet’ ik hier mee?!

Op 29 september is het symposium voor medewerkers die zich bezig houden met de dagelijkse (intramurale) zorg en het welzijn van de ouderen. Het programma is inclusief lunch en wordt tweemaal op locatie aangeboden. Je kunt voor de ochtend of de middagsessie kiezen. Bekijk hier de uitnodiging.

Bekijk het volledige programma en meld je aan op septemberkecmaand.nl

Benieuwd naar het symposium van vorig jaar? Lees het persbericht en bekijk de presentaties en foto’s op deze pagina.

By: Annet van Zoonen

Ik ben fysiotherapeut en coördinator bij het Kennis- en Expertisecentrum (KEC) van Kennemerhart. Vanuit mijn achtergrond in de fysiotherapie heb ik geleerd dat je een cliënt nooit los kunt zien van zijn of haar omgeving. Ik probeer altijd het volledige plaatje te begrijpen: wat weten we van iemand, waarom reageert diegene zo en hoe kunnen we daar op een passende manier op inspelen? Binnen het consultatieteam verbind ik graag mensen en inzichten. Ik luister rustig, breng alles samen en geloof dat de oplossing vaak al in het team zelf zit. Niet doordat de cliënt verandert, maar doordat wij beter begrijpen hoe we met diegene om kunnen gaan. Ik doe mee aan het consultatieteam omdat ik het een mooie uitdaging vind om op een andere manier met ouderenzorg bezig te zijn. Ik leer veel van het contact met andere organisaties en geloof in de kracht van samen leren en elkaar versterken. Wat mij energie geeft, is samenwerken: op cliëntniveau én op organisatieniveau. Door kennis te delen over omgaan met probleemgedrag, tillen we de zorg samen naar een hoger niveau. Goede ouderenzorg vind ik belangrijk omdat iedereen, ook op hoge leeftijd, het gevoel moet hebben dat hij of zij ertoe doet. Het hoort bij de cirkel van het leven. Het consultatieteam is waardevol omdat wij even stil kunnen staan bij wat er echt speelt, met een frisse en oordeelloze blik. Zo kunnen we het zorgteam helpen weer verder te gaan. Samenwerking in de regio is essentieel. We worden geconfronteerd met complexere zorgvragen en minder zorgmedewerkers. Juist daarom is het belangrijk dat we onze kennis bundelen en elkaar versterken, in plaats van op eilandjes hetzelfde doel na te streven.

Inschrijven nieuwsbrief

totop