KEC Denktank lid Janneke Geertman

Mijn naam is Janneke Geertman. Sinds mei van dit jaar werk ik als Senior Projectmanager Topcare bij Kennemerhart, op locatie Overspaarne. Sinds kort maak ik ook deel uit van de KEC Denktank.

Overspaarne is een locatie in Haarlem waar mensen met dementie wonen en waar belevingsgerichte zorg geboden wordt.

Onze expertise  is het bieden van zorg en behandeling bij specifieke, vaak complexe problematiek van bewoners met dementie met daarnaast zeer ernstig ‘probleemgedrag’ (wat ik overigens zelf liever ‘onbegrepen gedrag’ noem).

De ambitie van Overspaarne is om voor deze specifieke doelgroep de beste zorg te verlenen. ‘De beste zorg’ betekent niet dat er nooit iets fout gaat maar dat we leren van fouten, nieuwsgierig zijn, willen ontwikkelen en onderzoeken en ons eigen handelen continue verbeteren.

Naast het bieden van specialistische zorg en behandeling, verrichten we daarom ook onderzoek en willen we graag meer kennis en expertise uitwisselen met andere organisaties.

Door deze manier van werken is Overspaarne hard op weg om in december (als eerste verpleeghuis in Nederland) het Topcare-predicaat te behalen voor mensen met dementie en zeer ernstig probleemgedrag. Mijn rol is om dit traject aan te sturen. Ik heb daarom veel contact en afstemming met medewerkers uit o.a. de zorg, behandeling en management. Ook spreek ik veel met cliënten (vertegenwoordigers) en externe partijen zoals KEC.

De samenwerking met KEC bevordert de verbinding tussen zorgorganisaties en professionals in de regio; iedereen leert van elkaar. Kennis hoort niet binnen de muren van een organisatie te blijven en mag gedeeld worden. Onze consulenten binnen Overspaarne (Kennemerhart) bieden vanuit zowel behandeling als zorg een frisse en soms verrassende nieuwe kijk op ervaren problemen. En deze samenwerking inspireert en motiveert ons vervolgens weer.

Het delen van kennis en ervaring is niet alleen voor de cliënten belangrijk maar ook voor de medewerkers om uiteindelijk goede zorg/ behandeling te verlenen. Alleen door kennis te delen kunnen de betrokken organisaties groeien in het verlenen van de beste zorg en behandeling voor deze kwetsbare groep mensen met dementie en het onbegrepen gedrag. Wij dragen hier graag ons steentje aan bij.

Heb je vragen n.a.v. bovenstaande, voel je vrij om contact met me op te nemen door te mailen naar: janneke.geertman@kennemerhart.nl

Hartelijke groeten,

Janneke Geertman

Inschrijven nieuwsbrief

totop