20/6: online spreekuur SI

Werk je in de intramurale ouderenzorg en heb je wel eens te maken met probleemgedrag van bewoners/cliënten?
Dan is dit bericht voor jou! Want je kunt op 20 juni van 13.30 tot 14 uur deelnemen aan het spreekuur SI door op deze link te klikken.

De spreekuren van KEC zijn bedoeld voor intramurale zorgmedewerkers van de vijf ouderenzorgorganisaties die bij KEC (Kennis in expertisecentrum probleemgedrag in de ouderenzorg) zijn aangesloten. De spreekuren zijn laagdrempelig en duren maximaal een half uur. Ze worden geleid door (één van de) consulenten van KEC en geven jou als intramurale zorgmedewerker praktische handvatten om jou in je werk te ondersteunen.

Op maandag 20 juni ben je van harte welkom aan te sluiten bij het spreekuur over Sensorische Informatieverwerking (SI). Met SI of prikkelverwerking bedoelen we de manier waarop je informatie via je zintuigen opneemt, verwerkt en omzet in reacties. Je zintuigen informeren je over de wereld om je heen en over je eigen lichaam. Wanneer prikkels niet goed verwerkt kunnen worden, kunnen SI specialisten je helpen waarom bewoners/cliënten juist deze of andere voorkeuren hebt en hoe je hier als zorgmedewerker mee om kunt gaan.

Je kunt tijdens het spreekuur al je vragen stellen over dit onderwerp en jouw kennis en ervaring delen met de andere bezoekers van het online spreekuur.   

Maandag 20 juni – 13.30 uur – Spreekuur Sensorische Informatieverwerking
‘Probleemgedrag verminderen door kennis over prikkelverwerking’
o.l.v. KEC consulenten Roos Zwart, Lara Hakemulder en Bee Goedhart

Benieuwd wat KEC jou als intramurale zorgmedewerker nog meer te bieden heeft de komende maanden? Lees dan de meest recente KEC nieuwsbrief met oa de reden waarom dansagoog Mariëlle haar kennis en ervaring inzet via KEC om zorgcollega’s te ondersteunen rondom probleemgedrag in de ouderenzorg. De aangesloten zorgorganisaties bij KEC zijn Zorgbalans, Sint Jacob, Zorggroep Reinalda, Pro Senectute en Kennemerhart.

Inschrijven nieuwsbrief

totop