Probleemgedrag bij een cliënt? Vraag advies aan het KEC-consultatieteam

Wil jouw zorgteam ondersteuning en advies rondom probleemgedrag, ook wel onbegrepen gedrag, bij cliënten? Per 1 november is het mogelijk om een casus bij het consultatieteam van KEC (Kennis- en Expertisecentrum) in te dienen. 

Wie is het KEC-consultatieteam?

Het KEC-consultatieteam bestaat uit 25 professionals, werkzaam bij één van de zes aangesloten ouderenorganisaties van KEC waaronder die van jou. Het team kent een diverse groep aan specialismen en behandelaren (psychologen, artsen, ergotherapeuten, verpleegkundigen, verzorgenden etc). Zij zijn er speciaal voor jullie, zorgmedewerkers en zorgteams, om jullie te ondersteunen bij complex probleemgedrag van cliënten. Per casus wordt een gespecialiseerd team samengesteld om het gedrag in kaart te brengen en oplossingen aan te reiken. 

Wie kan een casus indienen?

Iedereen die werkzaam is bij één van de organisaties die aangesloten is bij KEC kan een casus indienen. Ook bij kleinere vragen of specifieke vragen over bijvoorbeeld complexe Parkinson of Korsakov kan je terecht bij KEC. Psycholoog Sue-Ann Lourens, lid van het consultatieteam, geeft het volgende advies: “Blijf er niet te lang mee worstelen totdat het boven jullie hoofd groeit. Als jouw team uitgeput is, is het eigenlijk al te laat. Dat wil je vóór zijn, zowel voor het team als voor de bewoner.” 

Wat doet het consultatieteam?

Sue-Ann: “Het consultatieteam komt jullie graag helpen en onderzoekt wat de oorzaak van het gedrag kan zijn. We hebben een frisse blik en pakken een casus op een multidisciplinaire manier aan. In samenwerking met jullie, de cliënt en andere betrokkenen, komen we tot een gericht advies. Het traject duurt maximaal 3 maanden.” 

Hoe dien je een aanvraag in?

Dit kan op meerdere manieren:
-Lees meer op de pagina Consultatieteam. Je kan hier het aanmeldformulier invullen. Wil je ondersteuning bij de aanvraag? Het consultatieteam helpt je graag. Stuur een mail naar info@kec-inderegio.nl.
-Het telefonisch spreekuur is elke maandag van 13:00-13:30 uur. Bel naar: 06 83272309. Charlotte Schmidt, coördinator van KEC, staat je graag te woord.

Heb je een tip?

Het is belangrijk dat jullie een casus op een zo laagdrempelig mogelijke manier kunnen indienen. Dit maakt de aanvraag voor consultatie gemakkelijker en daardoor kan het consultatieteam zo snel mogelijk starten. Heb je een tip om een casus nog gemakkelijker in te dienen? Dan hoort het consultatieteam dit graag. Deel jouw tip met info@kec-inderegio.nl en maak kans op een boek van Jan van der Hammen of Martin Kat.

Zeven ouderenzorgorganisaties nemen deel aan KEC: Kennemerhart, Sint Jacob, Zorgbalans, Zorggroep Reinalda, Reigershoeve, Zorgspecialist en ViVa! Zorggroep.

Inschrijven nieuwsbrief

totop