Drie KEC consulenten geslaagd voor de opleiding VIO!

Afgelopen week kregen drie KEC consulenten hun certificaat VIO (Video Interventie Ouderenzorg). Maud van der Borg, Nicole van Brunschot en Claire Wessel volgden met succes de twee jarige opleiding tot VIO consulent en zetten hun kennis nu in om zorgteams te begeleiden op het gebied van complexe zorgvragen rondom probleemgedrag in de ouderenzorg.  

Het inzetten van VIO kan leiden tot het afnemen van probleemgedrag of door het probleemgedrag als minder problematisch te ervaren. Daarnaast kan VIO ook bijdragen aan het verminderen van onmacht, stress en overbelasting van zorgverleners. Het inzetten van VIO is daarom een waardevolle aanvulling in de ouderenzorg die zowel cliënten, mantelzorgers als zorgverleners ten goede komt.

Onlangs was er een KEC spreekuur over VIO, onder leiding van Maud van der Borg. Meer weten? Je kunt via info@kec-inderegio.nl de terugkijklink opvragen.

Maud, Nicole en Claire, van harte! Jullie kennis en expertise helpt zorgmedewerkers in onze regio en levert een belangrijke meerwaarde op voor KEC.

Inschrijven nieuwsbrief

totop