Spreekuur 21/1: Prikkelverwerking bij dementie

Praat ook mee en deel je kennis

Tijdens het symposium en de Lunchbreaks blijkt de behoefte aan het delen van kennis erg groot, daarom organiseren wij in 2021 de KEC-spreekuren. Elk spreekuur wordt een ander onderwerp of thema  besproken. 

Donderdag 21 januari starten we met Prikkelverwerking bij dementie door KEC-consulent Roos Zwart.

Via onderstaande link kan de makkelijk deelnemen. Je hoeft niks te downloaden.https://app.livewebinar.com/140-232-374
Tijd: 13:30 – 14:15 uur (je kan vanaf 13:20 inloggen)

Grip op bijzonder gedrag door kennis over de werking van de zintuigen
Sommige gedragsproblemen bij mensen met dementie komen voort uit de veranderende vermogens om zintuiglijke prikkels te verwerken.
 
Zintuiglijke prikkelverwerking
Ieder mens ontvangt door middel van zijn zintuigen informatie over de buitenwereld en over het eigen lichaam. Daardoor begrijpen we wat er om ons heen gebeurt en handelen we daar naar. Als we ouder worden neemt de werking van de zintuigen af. Iedereen weet wel dat de zintuigen als zien, horen, ruiken en proeven minder goed gaan functioneren.
 
Bij mensen met dementie
Naast de verminderde werking van de zintuigen bij gewone veroudering, gaat bij mensen met dementie ook de verwerking van prikkels in de hersenen achteruit. Mensen met dementie kunnen door hun hersenschade niet meer alles in hun omgeving herkennen, de prikkelverwerking gaat trager en ze kunnen vaak minder prikkels tegelijk verwerken. Door de dementie kan een heel zintuig in de war, en over- of juist onderprikkeld raken.
 
Ken jij een bewoner met bijzonder gedrag waarvan je denkt dat het aan de prikkelverwerking zou kunnen liggen? En vind je het fijn als er een KEC consulent meedenkt? Of wil je gewoon meer weten over prikkelverwerking bij dementie? Schuif dan donderdag 21 januari aan bij het KEC- spreekuur “Prikkelverwerking bij dementie” 

Zet de volgende spreekuren vast in je agenda: 
Dinsdag 16 februari  – Agressie preventie
Donderdag 25 maart
Dinsdag 20 april
Donderdag 20 mei
Dinsdag 22 juni
Donderdag 23 september 
Dinsdag 26 oktober 
Donderdag 25 november

Heb je vragen over de KEC-spreekuren of heb je ideeën over thema’s die we kunnen bespreken dan horen wij dat graag. We zijn bereikbaar via info@kec-inderegio.nl of via 06 83272309  

Spreekuur gemist? Kijk het dan hier terug.


Inschrijven nieuwsbrief

totop