Alice Jungschlager
Verpleegkundige
Ik vind goede ouderenzorg belangrijk omdat eenieder met respect behandeld zou moeten worden en dat de benadering gebeurt zoals hij of zij dat graag wil.
Lees meer >
Alice Jungschlager
Verpleegkundige
Ik vind goede ouderenzorg belangrijk omdat eenieder met respect behandeld zou moeten worden en dat de benadering gebeurt zoals hij of zij dat graag wil.
Sinds 2004 werk ik in de ouderenzorg, daarbij heb ik veel ervaring met Geronto psychiatrische cliënten, verzorg ik scholingen voor medewerkers zodat zij bevoegd en bekwaam blijven en neem ik toetsingen af. Ook heb ik enige tijd in een hospice gewerkt om daar meer ervaring in op te doen. Momenteel werk ik op een interventieafdeling met DZEP (dementie met zeer ernstig probleemgedrag). Daar ligt mijn interesse, kennis en ervaring. Iedereen is anders en reageert anders. Daarom is het belangrijk om naar de persoon te kijken en daarnaar te handelen. Ik kom graag voor uitdagingen te staan. Het leuke aan de interventies en aan de consultaties vind ik dat er in een negatieve situatie een positief resultaat kan worden behaald. Het gaat om cliënten en ook om de familie die hierbij betrokken kan worden.
Ik zie mijn deelname aan het KEC consultatieteam als een mogelijkheid om regiobreed medewerkers te scholen of een team duidelijk te maken hoe je met probleemsituaties kunt omgaan. Agressie en moeilijk en onbegrepen gedrag zijn voor mij een uitdaging. Ik heb de kennis en de expertise om goed te kunnen inschatten wat ik kan doen in noodsituaties. Ik laat me dan niet van mijn stuk brengen en blijf te allen tijde de rust en het overzicht houden. Ik voel mij verantwoordelijk en ik probeer altijd met mijn deskundigheid en volgens de juiste regels situaties in goede banen te leiden. Deze kennis en ervaring zet ik graag in om zorgcollega’s in de regio te helpen bij hun werk in de ouderenzorg.
Het inzetten van het consultatieteam vind ik goed omdat er met een objectieve blik, kennis en ervaring gekeken wordt naar een juiste en passende benadering om problemen te helpen voorkomen. De meerwaarde van het team is een groter bereik in de regio waarbij er meer hulp geboden kan worden bij probleemgedrag.
×
Brenda Nelissen
GZ-Psycholoog
Ook als het ouder worden niet gaat zoals gehoopt, door ziekte of andere tegenslagen, is het belangrijk dat er passende ondersteuning wordt geboden.
Lees meer >
Brenda Nelissen
GZ-Psycholoog
Ook als het ouder worden niet gaat zoals gehoopt, door ziekte of andere tegenslagen, is het belangrijk dat er passende ondersteuning wordt geboden. Juist daarom is goede ouderenzorg zo belangrijk.
In de zorg voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel kan ik oprecht genieten van het aan de slag gaan met anderen om iets voor een ander te betekenen.
Mijn bijdrage aan het consultatieteam is dat ik in staat ben om kennis en kunde, die er binnen een team aanwezig is, boven tafel te krijgen. Vervolgens weet ik de consultvrager uit te nodigen om deze ervaring in te zetten om manieren uit te proberen die de gedragsproblemen aanpakken. Humor komt hier goed van pas. Ik hou graag ruimte voor wat luchtigheid, ook bij ingewikkelde casuïstiek.
Door met een consultvraag aan de slag te mogen gaan, leer ik ook weer nieuwe dingen. Zowel van mijn mede-consulent als van de consultvrager. Het kan fijn zijn als iemand eens met een andere blik naar lastige situaties kijkt en vandaaruit mee kan denken over alternatieve interventies. Van elkaar kunnen we leren, bovendien weten en kunnen we samen meer dan alleen.
×
Heike Fein
Beweging agogisch medewerker
Als Beweging agogisch medewerker vind ik goede ouderenzorg essentieel, omdat ik over zo’n 30 jaar zelf de zorg en aandacht wil ontvangen die ik de oudere bewoners nu bied.
Lees meer >
Heike Fein
Beweging agogisch medewerker
Als Beweging agogisch medewerker vind ik goede ouderenzorg essentieel, omdat ik over zo’n 30 jaar zelf de zorg en aandacht wil ontvangen die ik de oudere bewoners nu bied. Mijn keuze voor het consultatieteam komt voort uit mijn passie voor coaching en gedragsverandering, waarbij ik graag word uitgedaagd om onbevooroordeeld naar mijn omgeving te kijken. Mijn expertise ligt op het gebied van bewegen, mentale gezondheid, leefstijl en het opzetten van lessen (didactiek). Ik ben nieuwsgierig, leergierig en kritisch, ook naar mezelf. Ik krijg energie wanneer ik merk als ‘het kwartje valt’, als iemand zich in mijn nabijheid prettig voelt en als ik het zaadje mag planten waardoor een ander gaat groeien. Samenwerken in de regio biedt een waardevolle uitwisseling van kennis en zorgt voor frisse inzichten. Daarnaast run ik een coachpraktijk voor leefstijl coaching, oa mbt mentale gezondheid en stoppen-met-roken, en geef ik sportlessen.
×
Jacqueline ten Hoeve
Fysiotherapeut en Haptotherapeut
Van de wieg tot het graf zijn wij allemaal mensen die (liefdevolle) verbinding nodig hebben.
Lees meer >
Jacqueline ten Hoeve
Fysiotherapeut en Haptotherapeut
Van wieg tot graf zijn wij allemaal mensen die (liefdevolle) verbinding nodig hebben om de fase van verlies en afscheid, ten volle te kunnen volbrengen.
Als er vrije uitwisseling mogelijk is dan komt ‘de oplossing’ als het ware vanzelf, daar krijg ik energie van. Vanuit mijn functie als Haptotherapeut kan ik verhelderen wat er gebeurt in het contact en wat zou kunnen helpen.
Mijn expertise ligt vooral bij alle zaken die spelen in en rond het contact, ook op het gebied van neurologische aandoeningen. Mijn geduld, observerende blik en zijdelingse positie komen hierbij goed van pas. Bovendien vind ik eigenlijk niets ‘gek’, slechts menselijk.
Het consultatieteam is belangrijk, omdat externen kunnen helpen het team weer in verbinding te brengen met elkaar en de bewoner/cliënt, en zodoende onnodig lijden te voorkomen. We zijn allen gelijk, maar doen het net even iets anders: dit verbreed de blik en daarmee ook het perspectief op ‘probleemgedrag’.
×
Marielle Peerenboom
Dansagoog
Stel je voor; je hebt je hele leven alles gedaan zoals jij dat wilt en je wordt op je oude dag overgeleverd aan de zorg van anderen.
Lees meer >
Marielle Peerenboom
Dansagoog
Stel je voor; je hebt je hele leven alles gedaan zoals jij dat wilt en je wordt op je oude dag overgeleverd aan de zorg van anderen. Dan wil je wél dat dit goede zorg is, waarbij je volledig op de ander kan vertrouwen en mag zijn wie je bent. Het is voor mij het grootste cadeau als iemand zich durft te ontspannen en zijn eigen creativiteit en identiteit durft te laten zien. Want iedereen verdient het om gezien en begrepen te worden. Mijn expertise is het inzetten van dans en muziek als zorginterventie en omgaan met psychiatrische ziektebeelden. Ik koos voor het consultatieteam omdat het gevoel dat je vastloopt terwijl je zo hard je best doet om de beste zorg te leveren, energie slurpend is. Hoe fijn is het dan dat er een team van buitenaf met je mee kan kijken zodat je weer vanuit ontspanning de beste zorg aan je cliënt kan leveren. Ik denk dat het mooi is dat ik een verpleegkundige achtergrond heb waardoor ik de werkvloer ken en weet wat er haalbaar is. Helemaal omdat ik de psychiatrie ken en we pg problematiek steeds vaker in het verpleeghuis zien. Daarnaast richt ik mij helemaal op dans en muziek als zorginterventie. Hierdoor kan ik zorginterventies aandragen waar niet snel aan wordt gedacht. Als mens leef ik zoveel mogelijk vanuit gevoel en intuïtie. Vanuit deze gevoeligheid leg ik contact met cliënten en ga ik opzoek naar wie de cliënt daadwerkelijk is. De meerwaarde van regionale samenwerking is dat je van elkaar kan leren. Ik ben echt heel erg blij dat ik op deze wijze kan bijdragen aan goede zorg. En dat mijn denk- en kijkwijzen op deze manier gezien en gehoord worden.
×
Maud van der Borg
Ergotherapeut
Als het niet meer lukt om voor jezelf te zorgen, is het fijn dat er mensen zijn die voor je zorgen.
Lees meer >
Maud van der Borg
Ergotherapeut
Om mensen zo goed mogelijk te kunnen helpen is het belangrijk om met andere zorgprofessionals over moeilijke casussen van gedachten te kunnen wisselen. Het kan heel prettig zijn als er iemand van buitenaf even mee kijkt. Enerzijds om te kijken of diegene iets ziet wat ik over het hoofd heb gezien. Anderzijds of die ander ook ziet zoals ik het zie. Meer ogen zien immers meer. En als dat regionaal kan dan is het helemaal mooi. We kunnen veel van elkaar leren.
In 2005 ben ik gestart als ergotherapeut. Toen werden er nog Zweedse banden, verpleegdekens, plankstoelen, rolstoelbanden etc. gebruikt. Ik wist niet wat ik ermee aan moest, maar vond het niet goed voelen om mensen vast te binden. Hierdoor is mijn affiniteit met probleemgedrag ontstaan. In eerste instantie alleen maar om ervoor te zorgen dat mensen zo min mogelijk werden vastgebonden. Maar hoe meer ik me erin verdiepte, hoe meer het duidelijk werd dat het gaat om benadering, welke sfeer je wil hebben op een afdeling (en onderling) en welke hulpmiddelen je daarbij kunt gebruiken. Ik ben nog steeds lerende in de zorg voor deze doelgroep. En het blijft interessant omdat het zo’n ingewikkelde doelgroep is.
Het geeft mij veel energie als ik teams kan helpen om beter met probleemgedrag om te gaan, waardoor de cliënt nog beter geholpen kan worden. En helemaal als dat dan ook lukt! Dat ik enthousiast en spontaan ben komt daarbij goed van pas. Net als mijn ervaring om probleemsituaties te analyseren en mijn ervaring met VIO. Van elkaar leren en samen probleemgedrag verhelpen zorgen ervoor dat je als zorgmedewerker met plezier naar je werk gaat. Ik hoop met mijn expertise handvaten te kunnen geven aan zorgcollega’s zodat zij uiteindelijk die specialistische zorg kunnen geven die ten goede komt aan de cliënt.
×
Michel de Bruijn
GZ-psycholoog/seksuoloog
De vierde levensfase is het waard om kwalitatief goed te beleven. Het kan onder andere met behulp van goede zorg. Ouder worden doen we allemaal, oud zijn vraagt vaak ook om oplossingen, zoals die door de ouderenzorg geboden kunnen worden.
Lees meer >
Michel de Bruijn
GZ-psycholoog/seksuoloog
De vierde levensfase is het waard om kwalitatief goed te beleven. Het kan onder andere met behulp van goede zorg. Ouder worden doen we allemaal, oud zijn vraagt vaak ook om oplossingen, zoals die door de ouderenzorg geboden kunnen worden.
De meerwaarde van samenwerken in de regio is naar mijn idee samen expertise ontwikkelen, samen een netwerk vormen en gebruik maken van elkaars deskundigheid. Het KEC consultatieteam is belangrijk omdat het op laagdrempelige wijze ondersteuning kan bieden door externe deskundigheid in te schakelen bij een vastgelopen situatie.
Sinds 1982 ben ik werkzaam in de zorg. Als verpleegkundige, docent, onderzoeker, orthopedagoog, psycholoog en seksuoloog. Met mijn achtergrond in de gehandicaptenzorg heb ik veel ervaring met lichamelijke beperkingen, met NAH en als seksuoloog. Vanuit mijn basisopleiding als orthopedagoog ben ik ook gericht op de omgeving van iemand. Mijn expertise is Gedrag en systemisch werken, Niet Aangeboren Hersenletsel en Seksualiteit. Waar ik energie van krijg is het contact met bewoners, samenwerken en een goede sfeer.
De keuze voor het consultatieteam was voor mij een mooie uitdaging. Ik denk graag mee, ben creatief en heb veel ervaring met het werken met teams. Dat ik overstijgend kan denken en oplossingsgericht werk, zijn eigenschappen die goed van pas komen als consulent voor KEC. Dit alles is mijns inziens van toegevoegde waarde voor het consultatieteam.
×
Nathalie Feenstra
Coördinator Welzijn
Voor mensen met dementie vallen veel dingen weg. De normen en waarden die ze in hun leven hebben opgebouwd en de eigen regie zo goed mogelijk (vast)houden is juist daarom zo belangrijk.
Lees meer >
Nathalie Feenstra
Coördinator Welzijn
Ik wil mensen met dementie graag iets kunnen bieden. Ook als de dementie al vergevorderd is. Hierbij kijk ik graag naar oplossingen, het liefst zonder vrijheid beperkende middelen.
Voor mensen met dementie vallen veel dingen weg. De normen en waarden die ze in hun leven hebben opgebouwd en de eigen regie zo goed mogelijk (vast)houden is juist daarom zo belangrijk. De spiegel die mensen met dementie je voor kunnen houden kan confronterend zijn. Het bijzondere is, dat zij ook kanten van jou laten zien die jezelf misschien niet ziet of weet. Prachtig toch?
Ik krijg energie als ik anderen kan coachen en met elkaar in verbinding kan brengen. Mijn empathisch vermogen en enthousiasme helpen daarbij. Ik wil mijn expertise in psychogeriatrie en PDL en mijn ervaring via het consultatieteam graag inzetten voor anderen. Ook wil ik mijn kennis van aangepaste middelen graag delen. Het is mooi dat we van elkaar kunnen leren.
Het consultatieteam is laagdrempelig en snel inzetbaar. Omdat we snel de koppen bij elkaar kunnen steken gaan bewoners zich hopelijk ook snel beter en prettiger voelen. En voelen zorgteams zich snel gehoord! Niet op eilandjes zitten, maar kennis met elkaar delen. Zo kunnen we met elkaar het verschil maken voor mensen die leven met dementie.
×
Nicole van Brunschot
Ergotherapeut
Hoe wil je dat jouw opa’s, oma’s, ouders en jij zelf (later) verzorgd worden? Als je hierover nadenkt besef je maar al te goed dat goede ouderenzorg iets is dat we altijd moeten nastreven.
Lees meer >
Nicole van Brunschot
Ergotherapeut
Hoe wil je dat jouw opa’s, oma’s, ouders en jij zelf (later) verzorgd worden? Als je hierover nadenkt besef je maar al te goed dat goede ouderenzorg iets is dat we altijd moeten nastreven.
Het regionaal samenwerken om probleemgedrag de baas te kunnen spreekt mij enorm aan. De kracht zit hem bij de zorg, zij kennen de cliënt het beste. Samen op zoek gaan naar de juiste oplossing vind ik altijd de leukste uitdaging.
Ik ben een echte creatieve denker; hoe moelijker de casus, hoe uitdagender om het samen tot een goed advies te krijgen. Bovendien ben ik een mensen-mens, kan ik mij makkelijk inleven in een situatie, krijg ik eenvoudig een groep op een lijn en ben ik goed in enthousiasmeren. Juist door op een andere locatie binnen een andere stichting te kijken zie je wat je anders doet en wat voor een ander tot meerwaarde kan zijn.
Hoe mooi is het dat je van alle organisaties uit de regio de ‘experts’ bij elkaar zet zodat je elkaar kan helpen? Hopelijk kan ik met mijn opleiding VIO en ervaring met PDL en dementie in de thuissituatie hieraan bijdragen. Ten slotte, laten we vooral plezier hebben in ons werk en daar hoort samen lachen ook bij! De beste teambuilding!
×
Robbert Andre
Psycholoog
Mijn expertise is probleemgedrag. Mijn kennis en ervaring wil ik graag inzetten en delen met andere collega’s werkzaam in de ouderenzorg zodat we met elkaar nog beter voor ouderen kunnen zorgen.
Lees meer >
Robbert Andre
Psycholoog
Mijn expertise is probleemgedrag en mijn kennis en ervaring wil ik graag inzetten en delen met andere collega’s werkzaam in de ouderenzorg. Want iedereen heeft recht op kwaliteit van leven op de oudere dag. Ik hou van een uitdaging en denk via KEC anderen te kunnen helpen via een frisse blik op een situatie die voor anderen misschien onoplosbaar lijkt. Ik zoek altijd naar mogelijkheden en krijg energie van het kunnen bieden van hoop en perspectief. Ik vind het consultatieteam belangrijk omdat het zorgteams kan leren om te gaan met complex gedrag. De meerwaarde van regionale samenwerking vind ik het delen van kennis en ervaring om met elkaar betere zorg te kunnen leveren.
×
Roos Zwart
Trainer en Adviseur prikkelverwerking en omgevingszorg
Mensen met dementie kunnen zich vaak niet meer aanpassen, daarom vraagt de zorg voor hen van ons om onze zorg en desgewenst de omgeving zo goed mogelijk aan te passen.
Lees meer >
Roos Zwart
Trainer en Adviseur prikkelverwerking en omgevingszorg
Mensen met dementie kunnen zich vaak niet meer aanpassen, daarom vraagt de zorg voor hen van ons om onze zorg en desgewenst de omgeving zo goed mogelijk aan te passen.
Mijn expertise bestaat uit prikkelverwerkingsproblemen en omgevingszorg. Daarnaast ben ik ook trainer. Ik wil me graag inzetten om het leven van mensen met dementie fijner en makkelijker te maken. Met als doel dat zij zich prettiger voelen en minder last hebben van hun ziekte.
Ik krijg energie als ik mensen kan enthousiasmeren en als ik ze kan inspireren om dingen anders te doen. En dat mensen hun werk leuk en interessant blijven vinden. Als je al lang in een bepaalde situatie zit, zie je vaak de oplossing niet meer. Een frisse blik van het consultatie team kan dan helpen anders naar de situatie te kijken. Ik ben creatief, bevlogen en een doorpakker. Die eigenschappen én veel kennis over dementie zet ik graag in als lid van het consultatieteam. Er is ontzettend veel expertise in onze organisaties. Het is zonde om steeds apart oplossingen te bedenken voor dezelfde vraagstukken.
×